вівторок, 1 листопада 2011 р.

Навчання бібліотекарів



   25 жовтня на базі бібліотеки-філії для дорослих смт Торчин проведено заняття районної школи професійної майстерності з інформаційної та довідково-бібліографічної роботи. Бібліотечних працівників району, із системою інформаційно-бібліографічного забезпечення потреб місцевої громади, ознайомила завідувач бібліотекою-філією для дорослих смт Торчин Мельничук О. А.
   Учасникам заняття були надані професійні консультації на теми:
«Використання різних видів і форм інформаційного обслуговування у бібліотеках ЦБС» (Харчук Н. А., завідувач методико-інформаційним відділом ЦРБ);
«Впровадження державних стандартів бібліографічного опису документів, скорочення слів і словосполучень» (Богдан Л. Л., завідувач відділом обробки і комплектування документів ЦРБ);
«Особливості організації довідково-бібліографічного апарату та надання інформаційних послуг» (Грибун Н. Є., бібліограф ЦРБ). 
   Під час практичних занять бібліотекарі розписували матеріали з періодичних видань та збірників, виконували бібліографічний пошук по запитах користувачів, знайомилися з системою каталогів та картотек селищної бібліотеки. Також, бібліотекар с. Радомишль презентувала свою бібліотеку за допомогою слайд-показу «Бібліотека – інформаційний центр громади».

Немає коментарів:

Дописати коментар