вівторок, 14 серпня 2012 р.

Бібліотека, літо, книга


Найочікуваніша пора для дітей – літо, і звичайно – канікули. Для того, щоб дозвілля і відпочинок дітей під час літніх канікул був корисним і цікавим, в бібліотеках району організовуються та проводяться змістовні масові заходи.
В дитячій районній бібліотеці з дітьми молодшого та середнього шкільного віку проведено театралізований урок „Ми маленькі пішоходи”, екологічна гра „Загадки для малят про птахів, комах, звірят”.
Для наймолодших користувачів працює „Довідкове бюро діда-Всевіда”, де діти можуть почерпнути інформацію на безліч запитань – Що? Де? Чому? і Як? Так, діти довідалися про домашнього улюбленця – кота, видатного стрибуна – зайця, цікаве про огірок.
Під час проведення циклу заходів „Уроки Мудрої Cови для звірят і дітвори” розгорнулися такі бесіди-дискусії: „Сонце – ворог чи друг”, „Як доглядати за зубами”, „Як поводитися в гостях”, „Чайні правила” і т. д.
Бібліотечне кафе під відкритим небом згуртувало дітей середнього та старшого віку. Під час проведення заходу були організовані конкурси та вікторини, що сприяли розвитку допитливості, інтересу дітей до книги. Свої знання, вміння та ерудицію діти показали під час гри „Сходинки”.  
Не мають коли сумувати і учасники лялькового театру Веселка”, що діє при бібліотеці. Юні артисти ремонтують ляльки, виготовляють декорації і, звичайно готують нові вистави, які протягом літа покажуть маленьким відвідувачам.
„Читаємо на природі” - завідувач бібліотеки с. Гірка Полонка з юними користувачами. 
Літературно-поетична година "Мій край легендами і славою овіяний" в бібліотеці с. Лаврів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар