пʼятниця, 22 лютого 2013 р.

«Збагни її безмежжя духу…»




«На шлях я вийшла ранньою весною
І тихий спів несмілий заспіва
ла,
А хто стрівався на шляху зо мною,
Того я щирим серденьком вітала:
«Самій недовго збитися з путі,
Та трудно з неї збитись у гурті»
        Ці слова сказала Лесі Українка у дев’ятнадцятирічному віці, маючи за плечима успіх на літературному шляху, долаючи життєві негаразди, борючись із недугами, що терзали її молодий організм. І все-таки, співаючи пісні, ховаючи свою журбу, обминаючи терни шукала щасливу квітку своєї мрії, крокувала у весняному полоні свого життя, лагідно торкаючись чарівних струн поезії. Треба тільки уявити собі це стражденне життя, коли з кожним роком муки і болі збільшувалися, та зіставити це з низкою творчих досягнень, що також з кожним роком усе міцнішали, щоб зрозуміти життєву трагедію Лесі Українки та її дивний творчий героїзм.
       В українську літературу Леся Українка увійшла насамперед як поетка мужності й боротьби. Такими рядками розпочалась експрес-подорож  для дошкільнят, вихованців ДНЗ "Ромашка" в бібліотеці с. Коршів, присвячена дню народженню Лесі України.
       Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря про творчий та життєвий шлях Лесі Українки. Про музей-садибу  в  с. Колодяжне  розповіла  завідувач  ДНЗ Хобта М. М.  Діти декламували вірші: "Як дитиною, бувало упаду собі на лихо..."Тижук С. В., "На зеленому горбочку у вишневому садочку" Фомін А. І. Також сільський бібліотекар Юлія Панасюк розповіла дітям казку "Біда навчить" Лесі Українки.





Немає коментарів:

Дописати коментар