субота, 16 березня 2013 р.

Шевченківське свято

      В історії назавжди залишаться імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дня ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. 199 років минуло з дня народження поета, проте й нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.
     Нині, як і щороку, бібліотека с. Шепель спільно з шкільною бібліотекою організували Шевченківське свято, аби не просто вшанувати пам'ять поета, але й відчути, як через його твори проходить любов до України, народу, рідної мови.
    Свято розпочалося виступом директора школи Семіцької Світлани Аркадіївни на урочистій лінійці. Було підготовлено інсценізацію уривку з поеми «Катерина» учнями 7-8 кл. під керівництвом Лисенко Ніни Михайлівни. Сільський бібліотекар Перхалюк Наталія Юріївна провела літературну вікторину «Сторінками життя і творчості Т.Г.Шевченка» з учнями 5-7 кл., які були розділені на дві команди «Мудрагелики» і «Кобзарики».  
      Досить цікаво пройшли конкурс читців поезії «У вінок Кобзареві» серед учнів 1-9 кл. та конкурс малюнка «З Кобзарем у серці», в якому взяли участь 18 дітей. Всі діти отримали естетичне задоволення та подарунки.

Немає коментарів:

Дописати коментар