четвер, 18 квітня 2013 р.

«Зустрічаємо свято Великодня»



 
  18 квітня  у  центральній районній бібліотеці організовано день народознавства «Зустрічаємо свято Великодня». Програма дня включала зустріч з майстринями української вишивки Надією Плевако з Баєва та Марією Савариною, нашою активною читачкою.
Майстрині  розповіли про те, як вони оволоділи секретами української вишивки, хто був вчителем та наставником у виборі орнаментів та візерунків їх робіт.
 Для присутніх був проведений майстер-клас по вишиванню. Секретами вишивки без вузликів поділилася Марія Саварина, а Надія Плевако показала нову техніку вишивальних узорів, яка дуже сподобалася учасникам заходу.
 
 В читальному залі було розгорнуто виставку робіт «Руками створена краса», де були представлені рушники, серветки, доріжки, картини, подушки майстринь та перегляд  літератури «Вишиванки, рушники – обереги українського народу».
 У відділі абонементу створено бібліотечну інсталяцію «Чарівний дивосвіт писанки», де можна переглянути різнобарв’я писанок та цитат українських письменників про Великодні свята.

  На день народознавства до бібліотеки завітали учні 4-го класу ЗОШ І-ІІ ст. с. Мстишин з їх класним керівником Наталією Довгополюк,  які  під  враженням  від  побаченого  неохоче  залишали   стіни   бібліотеки. 

4 коментарі:

  1. Анонім10:01

    дуже хороший захід! молодці..

    ВідповістиВидалити
  2. НАТАЛКА01:41

    НАДЗВИЧАЙНО ПОТРІБНИЙ І РАДІСНИЙ ЗАХІД, ЯКИЙ ВИДНО ЩО НАПОВНЕНИЙ ПОЗИТИВОМ ТА ЕНЕРГІЄЮ, ТАКІ МІРОПРИЄМСТВА ВЧАТЬ ДІТОК ЦІНУВАТИ ТРАДИЦІЇ ТА НАБЛИЖАЮТЬ ДО НАЦІОНАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ! МОЛОДЦІ!!!ПОБІЛЬШЕ ТАКИХ НЕБАЙДУЖИХ ЛЮДЕЙ, ЯКІ ЦЕ ВСЕ ОРГАНІЗОВУЮТЬ!!!ХОЧЕМО ЩЕ!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Анонім09:35

    Велике спасибі працівникам бібліотеки за цікавий захід,я була задоволена!

    ВідповістиВидалити
  4. Анонім10:18

    Надзвичайно приємно, що в нашому місті є люди, які переймаються культурним вихованням молодого покоління і через міроприємства даного характеру передають ті знання та традиції, які з давніх-давен шанували наші предки. І особливо в час, коли всі процеси механізовані, важливо не втратити наших національних надбань і навчити наших дітлахів вишивати власними рученятами. Адже яка красива та вишивка, яка зроблена власноруч і в яку вкладено всю душу і серце)))

    ВідповістиВидалити