вівторок, 15 жовтня 2013 р.

День українського козацтва



14 жовтня, в день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, бібліотека-філія с. Боратин, будинок культури с. Новостав та Боратинська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. спільно  організували та провели тематичний вечір «Слава козацька не вмре, не поляже…», присвячений Дню українського козацтва.
 Ведучі свята Ольга Оленюк (учениця 10 кл.) та Богдан Саченок (учень 9 кл.) привітали усіх присутніх (працівники сільської ради, учні 4-8 кл. місцевої школи) з святом Пресвятої Покрови, покровительки всього роду козацького та запросили до слова заступника голови райдержадміністрації Арсена Арсеновича Сидорчука.

Короткий екскурс в історію українського козацтва зробив головний спеціаліст відділу культури Костянтин Петрович Сміян. На заході також були присутні заступник директора школи Зоя Василівна Ляшук та провідний методист Луцької районної ЦБС Наталія Харчук.
 
 Окрасою свята стали музичні та танцювальні виступи художніх колективів Новоставського будинку культури та школярів Боратинської школи. А всі бажаючі мали можливість ознайомитися з відкритим переглядом літератури, який організувала сільський бібліотекар Руслана Запорожець.


Немає коментарів:

Дописати коментар