четвер, 5 січня 2017 р.

Зимовий книжковий вернісаж



Новий Рік та Різдво в Україні – одні з найважливіших свят у році, що мають багатовікові традиції.
Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят. Це, мабуть, єдина подія, яку протягом століть щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах, яку знають, люблять і яку з нетерпінням чекають люди, різні у своїх етнонаціональних традиціях і релігійних переконаннях.
Свято Різдва чекали з нетерпінням і дорослі, і малі, тому що воно приносило чимало радощів, веселощів та солодощів. 7 січня сталася велика для всього християнського світу подія — народження Ісуса Христа у Вифлеємі (Ісус у перекладі з єврейської означає «спасіння»). Усі християни переконані, що Ісус Христос був посланий Богом на землю задля спокутування гріхів і спасіння людства. Старозавітні пророки провістили місце і час народження Спасителя світу — 5508 рік від створення світу. Отже, 7 січня — це день народження Сина Божого на землі.



                                                                      
В читальному залі центральної районної бібліотеки представлено зимовий книжковий вернісаж «Сяйво Новорічних та Різдвяних свят». Бібліотекар читального залу Віра Берегович ознайомила присутніх з представленою літературою та розповіла про традиції святкування новорічно-різдвяних свят в Україні.





Немає коментарів:

Дописати коментар