понеділок, 6 березня 2017 р.

Візит до сільської бібліотеки

З метою надання методичної та практичної допомоги бібліотечні працівники районної бібліотеки (завідувач методико-інформаційного відділу Наталія Харчук та завідувач відділу обслуговування Зоя Качан) здійснили виїзд в бібліотеку-філію с. Боратин.

Бібліотека розміщена в сучасному адміністративному приміщенні, забезпечена новими меблями, комп’ютерною технікою. Нещодавно в бібліотеці здійснено косметичний ремонт, книжковий фонд поповнено новою літературою на суму 5 тис. грн. (94 прим.) за кошти сільської  ради.

В книгозбірні завжди багато дітей та молоді, для яких бібліотекар Руслана Фурман організовує цікаві заходи, вчить безпечно та з користю використовувати Інтернет, навчає основам комп’ютерної грамотності.

При бібліотеці працює клуб вихідного дня «Всезнайки», на заняття якого із задоволенням приходять діти молодшого шкільного віку.  Юні читачі тут проводять свій вільний час, грають настільні ігри, знайомляться з новинками літератури, беруть участь у конкурсах та вікторинах, здійснюють віртуальні подорожі та екскурсії.

Користувачі старшого віку знаходять у бібліотеці розраду для душі. Бібліотекар завжди  підбере для них цікаві книги та ознайомить з новинками літератури. Цього року до бібліотеки надійшло 35 прим. книг в рамках державної програми «Українська книга», Наказу Міністерства культури України №896 «Щодо здійснення придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек» та Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини на 2016-2020 роки.
   Приємно, що в нас є такі гарні, сучасні бібліотеки, про які піклується місцева влада в особі сільського голови Сергія Яручика та депутатів.
Більш детальніше про бібліотеку та її роботу можна дізнатися з блогу Бібліотека-філія с. Боратин.

Немає коментарів:

Дописати коментар