четвер, 1 червня 2017 р.

Обласний семінар-практикум директорів районних ЦБС



1 червня згідно плану роботи  обласної  універсальної наукової бібліотеки ім.Олени Пчілки на базі нашого району  відбувся обласний семінар-практикум директорів районних ЦБС на тему: «Перспективи діяльності бібліотечних закладів в умовах ОТГ».
       В програмі семінару  були  виступи   Стрільчука В.В. – заст. начальника управління культури ОДА,  Пархом’юка А. І. – директора Волинського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», Граніч Н. В. –  директора Волинської обласної бібліотеки для дітей та ін.
       Учасники семінару  отримали   консультації  про проблеми і перспективи розвитку публічних бібліотек в умовах формування об’єднаних територіальних громад  від Стасюк Л. А. – т. в. о. директора головної книгозбірні області, про впровадження  УДК у роботу  бібліотек, про виконання бібліотеками області Закону України «Про внесення змін до деяких Законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту»  від Нагайцевої О.Б., Пархомчук І. В. – завідувачів відділів цієї ж бібліотеки.
        В другій половині дня відбувся виїзд у бібліотеки сіл Сарнівка, Хорохорин Смолигівської  ОТГ. Про головні тенденції у діяльності закладів культури в ОТГ  розповіла сільський голова Прус Г.Д.


За «круглим столом»  були обговорені питання щодо стратегії розвитку бібліотек в умовах децентралізації, а саме про оптимальний варіант організації мережі публічних бібліотек в ОТГ, нові завдання методичних служб в умовах децентралізації, та ін.

Немає коментарів:

Дописати коментар