середа, 8 листопада 2017 р.

День української писемності та мови



9 листопада, у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця, наша держава відзначає  День української писемності та мови. Це свято гуртує усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадянського світогляду.
До цієї дати в центральній районній бібліотеці відбулася зустріч з незламним борцем за українську мову, педагогом-новатором, заслуженим вчителем України, громадською діячкою Олесею Григорівною Ковальчук, яка презентувала свою збірку поезії «Барвінок у снігу». 
На зустріч з Олесею Григорівною завітали поважні гості, її однодумці, колеги: Софія Пасюк – викладач коледжу культури і мистецтв ім. І.Стравінського, Василь Струк – колега по роботі, колишній директор Ворокомлівської ЗОШ 60-х рр., письменники – Сіма Кордунова та Андрій  Бондарчук, голова Волинського обласного відділення Всеукраїнського жіночого товариства ім. Олени Теліги  Ніна Фурдило та членкині  Євгенія Романюк, Ірина Вовчок, Євгенія Злобіна, Валентина Бондарук, членкиня Волинської обласної організації Союзу Українок Марія Ковальчук. Кожен з гостей мав можливість висловити думку щодо стану української мови у сучасному світі та подякувати Олесі Ковальчук за прекрасні патріотичні вірші.



Олеся Григорівна закликала присутніх не засмічувати, а берегти та возвеличувати свою мову, не дозволити русизмам витіснити нашу українську мову з повсякденного спілкування. Власне, зустрічатися не заради слави, а для справи, будучи носіями національної пам’яті.
Увиразнилась зустріч завдяки перегляду фрагментів із документального фільму «На поклик ідеалу» Волинської ОДТРК, знятого за матеріалами біографії Олесі Ковальчук та  читанням  поезії  зі збірки «Барвінок у снігу» працівниками бібліотек району.




Слова вдячності від імені бібліотечних працівників району висловили директор ЦБС Валентина Ходаковська та  бібліотекар с.Лище Ірина Поліщук, а  на згадку про зустріч вручили гості подарунки.

Для Олесі Григорівни і всіх гостей музичне вітання подарувала методист РОМЦ сектору культури райдержадміністрації Клавдія Пшибельська.


Немає коментарів:

Дописати коментар