четвер, 14 грудня 2017 р.

Зустріч з краєзнавцем



12 грудня в районній бібліотеці краєзнавець Микола Вавренчук презентував своє видання «Вірні присязі».  У книзі зібрані відомості про майже півтори тисячі рожищенців, що причетні до Організації Українських Націоналістів та були репресовані. 
 
«Вивчаючи інформацію про український визвольний рух на Волині і в Рожищенському районі зокрема, не раз дивувався мужності, патріотизму учасників цієї боротьби, для яких гасло: «Здобудемо українську державу – або згинемо в боротьбі за неї» – стало сенсом життя. Хотілося б донести до родин цих мужніх героїв, всіх українців героїчні епізоди цієї боротьби. Ми всі маємо знати і пам’ятати їх ІМЕНА і їх ПОДВИГ» – зазначив автор видання. У книзі представлені біографічні довідки людей, фотографії часів Другої світової війни, найцікавіші факти. 

Завідувач бібліотеки-філії для дорослих смт Торчин Оксана Мельничук висловила щиру вдячність автору книги, адже в ній відображена і частинка історії  її  родини.
Книга цінна для нашого краю тим, що в розділі «Учасники національно-визвольного руху»  подані  відомості про  борців за волю України, уродженців  Луцького району.
Всі хто цікавиться історією рідного краю мають можливість ознайомитися з цим виданням, яке віднині є і у фонді  районної бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар