вівторок, 19 лютого 2019 р.

Конкурс читців поезії Лесі Українки


19 лютого центральна районна бібліотека рада була вітати гостей та учасників районного етапу Всеукраїнського конкурсу читців "Я в серці маю те, що не вмирає", присвяченого 148-й річниці від дня народження геніальної дочки українського народу, видатної поетеси Лесі Українки. До цієї дати і заходу була підготовлена і презентована глядачам книжкова виставка «Уклін безсмертній славній жінці – величній Лесі Українці».

 Ведуча конкурсу провідний бібліотекар Віра Берегович запросила до вітального слова  завідувача сектору культури райдержадміністрації Валентину Зінчук, після чого надавала слово конкурсантам. Взяти участь в конкурсі виявили бажання 38 осіб із 3-х вікових груп: молодшої (вік учасників до 12-и років), середньої та старшої. 





  











1-е місце серед молодших учасників здобула Юліанна Монатік із с.Зміїнець, яка вразила слухачів і членів журі майстерним читанням казки  «Лілея».
 В середній групі найкращими були Ангеліна Панасюк (с.Боголюби), яка в образі метелика читала твір «Метелик» та Мар'яна Копанчук (с.Сирники) з поезією «Моя душа тебе ніколи не забуде». 
  
Серед учасників зі старшої групи  неперевершеною була Світлана Мельник (с.Коршів), яка в образі Лесі  представила композицію, присвячену Сергію Мержинському «Я завжди тут». 
   
Переможці конкурсу представлять район в аналогічному обласному конкурсі, який відбудеться в музеї-садибі  Лесі Українки  в с.Колодяжне  24 лютого ц.р.
Оцінювало майстерність виконання творів Лесі Українки журі у складі Валентини Зінчук, директора ЦБС Валентини Ходаковської та завідувача РОМЦ сектору культури РДА Владислави Ковальчук. Всім учасникам конкурсу вручені  Почесні Грамоти  та  Подяки сектору культури РДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар