неділя, 11 листопада 2012 р.

«О рідна мово ти моя, як любо ти звучиш»



 З нагоди відзначення Дня української писемності та мови у Буянівській сільській бібліотеці пройшла літературна година під назвою «О рідна мово ти моя, як любо ти звучиш». Учні місцевої школи, активні читачі бібліотеки Дарина Коляда, Аня Ціхоцька, Уляна Звєрєвич розповідали про тернистий шлях боротьби на шляху розвитку нашої мови. Дівчинка-мова (Іванна Главацька ) звернулася до Всевишнього Бога, щоб дав щастя і захист всім дітям, порятував вкраїнську мову.
Діти із запаленими свічками розповідали про відродження мови, яка під пером великого Кобзаря не тільки заграла всіма барвами, а й запалала гнівним вогнем. Вірш «Заповіт» прочитала Дарина Коляда. Учасники заходу згадали письменників, вчених, художників, які переслідувалися за вільнодумство і любов до рідної землі та її мови. Аня Тимощук вдало прочитала гумореску «Кухлик» П.Глазового. Окрасою свята став виступ чотирьохрічної Олександри Кучер, яка прочитала вірш «Моїй Батьківщині», написаний її бабусею Галиною Кучер.
На закінчення  всі учасники заспівали пісню «Дорога додому» під музичний супровід директора будинку культури Лариси Тиндюк. 

Немає коментарів:

Дописати коментар