четвер, 2 травня 2013 р.

"Хай буде з нами Великодня казка"



Напередодні Великодніх свят в бібліотеці-філії с. Городище-1 відбулася краєзнавча година "Хай буде з нами Великодня казка".
Бібліотекар Ніла Степанова розповіла дітям про писанки- обереги, які і око радують, і нечисту силу відганяють, адже писанка не лише захищає людину від зла, а й приносить добро, достаток. Виконуючи їх, людина  сповнюється добротою, вважалося у християн. Розповіла цікаву легенду про походження писанок, а Ващук Софія пригадала ще одну про Діву Марію, про яку розповідали в школі. Разом з дітками пригадали види оформлення яєць: крашанки, крапанки, драпанки, мальованки, писанки. Діти були активними і у відгадуванні загадок, і давали правильні відповіді на питання вікторини.
А яке свято Великодня обходиться без ігор. Діти залюбки пограли "В близьке", коли треба було із зав’язаними очима знайти на стільчику яйце.  Вибивали яйця у грі "В кидка". Дізналися як грають "Набитки", "Чиє яєчко довше крутитиметься", старовинну гру "В наперсток", звичай на Великдень гойдатись на гойдалці. Найбільше  діти раділи командній грі "Естафета з яйцем", коли учасники  команд на швидкість повинні були пробігти відстань, тримаючи в ложці яйце.
 А ще діти зробили своїми руками пасхальні сувенірчики і понесли додому похвалитися батькам.

1 коментар:

  1. Наталія10:23

    Дуже добре, що так цікаво організовується дозвілля дітей.

    ВідповістиВидалити