субота, 1 червня 2013 р.

Міжнародний день захисту дітей


       31 травня з нагоди Міжнародного дня захисту дітей у бібліотеці-філії смт. Рокині відбулася літературно-театралізована  година «Великі права маленької людини» для учнів 5-6 класів. З метою правової культури дітей, бажання вивчати та поглиблювати  правові знання увазі присутніх були представлені виступи учасників  гуртка ляльки і книги «Ромашка» - «Подорож у Країну Прав Дитини». Організували захід завідувач бібліотеки-філії смт. Рокині Ніна Самець та фахівець із соціальної роботи ЛРЦСССДМ Жанна Видерко.


Під час проведення цього заходу з дітьми  бібліотекар Ніна Самець провела «Казкову правову вікторину»- де на прикладі героїв казок було роз’яснено статті Конвенції про права дитини, та провела конкурс «Упізнай героя» . Окрім того, було показано відеолекторій «Законодавство на захисті прав дитини». Для більш загального розширення знань з прав  та обов’язків дитини розповсюджено друковану продукцію у вигляді буклетів «Я маю право знати свої права». 
 
У заході також  взяла участь Рокинівський селищний голова Марія Піскар. Вона наголосила на важливості знань прав та обов’язків дітей, а особливо дітей-сиріт. Адже шкільне життя іноді повне самих непередбачених і складних ситуацій. З однієї сторони, існує купа законів, захищаючих права самих маленьких громадян, а з іншої – дітям особливо складно захистити себе. Нехай знання прав дитини в школі допоможуть з гордістю виходити із складних ситуацій. 
 Насамкінець учням було вручено подарунки від Луцького районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар