пʼятниця, 17 січня 2014 р.

«Величний дар Шевченкового слова»

2014-й рік Указом Президента Віктора Януковича названо Роком Тараса Шевченка в Україні. 16 січня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся тематичний вечір «Величний дар Шевченкового слова», присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка. 
 Ведучі заходу, бібліотекарі відділу обслуговування районної бібліотеки Валентина Заєць і Віра Сукач, розповіли про життєвий та творчий шлях поета та його перебування на Волині. Звучала поезія Великого Кобзаря у виконанні Ірини Кухарук і Галини Кухти, студентів бібліотечного факультету Волинського державного училища культури і мистецтв ім. Ігоря Стравінського. 
В заході взяли участь волинські письменники, члени літературно-мистецької студії «Зорі над Стиром» Сіма Кордунова, Марія Пишук, Наталія Бугай, Валентина Клюнтер, Павло Покотило, Галина Терлецька, які у своїх виступах розповіли про роль Кобзаря в їхньому житті та декламували власну поезію про Тараса Шевченка.

На продовження теми Шевченка та України звучали вірші «Героям Слава», «До народу України», «Шевченку звітують українці», «Слово майдану» та інші.
 
 На завершення заходу заступник голови райдержадміністрації Арсен Арсенович Сидорчук у своєму виступі наголосив, що сьогоднішнє літературне свято розпочало низку заходів по відзначенню в районі Року Великого Кобзаря.
 Присутні на тематичному вечорі – учні та вчителі загальноосвітніх шкіл сіл Липини, Маяки та Г.Полонка – ознайомилися з літературою, розміщеною на книжковій виставці «Уклін та шана Кобзарю» та мультимедійною презентацією «Наближення до таємниці Шевченка». 

Немає коментарів:

Дописати коментар