четвер, 4 серпня 2016 р.

Шлях у професію


Сьогодні на заміну ветеранам приходить нове покоління бібліотекарів. Проте тільки завдяки диференційовано розробленій системі безперервної освіти можуть бути підготовлені професіонали, що відповідають сучасним вимогам. З цією метою для молодих працівників книгозбірень району щороку організовуються заняття школи молодого бібліотекаря «Шлях у професію». Завдяки такому професійному навчанню молодь набуває якостей сучасного фахівця.

 


Чергове заняття школи відбулося на базі бібліотеки-філії смт Рокині і було присвячене бібліотечному фандрейзингу. Розпочалося навчання з екскурсії-презентації книгозбірні, яку провела її завідувач Ніна Самець. 


В ході проведення заняття до бібліотекарів завітала селищний голова Леся Євгенівна Яцушек.

Як писати проект, щоб отримати грант? Як правильно обрати цільову групу? Мистецтво індивідуальних переговорів. Усім цим навичкам навчала молодих бібліотекарів завідувач методико-інформаційного відділу ЦРБ Наталія Харчук.
Також учасники навчання намагалися закріпити теоретичний матеріал по залученню фінансування з місцевих джерел під час практичних занять та розмірковувань на питання: «Як би я використала свої гроші, якби у мене був мільйон» та «Що хочу звершити (великого) у майбутньому за допомогою моєї бібліотеки». Виникла цікава жвава розмова, обмін думками та досвідом. Завершилося заняття інтерактивним бліц-опитуванням та традиційним анкетуванням.




Немає коментарів:

Дописати коментар