вівторок, 16 серпня 2016 р.

"Сільська бібліотека: традиції, інновації, майстерність"



Нещодавно на базі бібліотеки-філії с. Маяки відбулося заняття школи професійної майстерності на тему: «Сільська бібліотека: традиції, інновації, майстерність». 




Розпочалося навчання екскурсією-презентацією бібліотеки, яку провела її завідувач Ганна Рощук. 

Програма заняття включала консультації та мультимедійні презентації, які підготували та провели заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Галина Солодуха та завідувач методико-інформаційного відділу ЦРБ Наталія Харчук.

Крім теоретичного матеріалу основна частина заняття була присвячена вивченню досвіду роботи та практичним навичкам. Під час професійного діалогу «Спілкуємося. Вчимося. Працюємо по-новому» бібліотекарі району ділилися досвідом. Зокрема, про організацію та функціонування клубів (об’єднань)  за інтересами розповіли бібліотекар с. Веселе Леся Читаєва – про клуб вихідного дня «Чомучки», бібліотекар с. Піддубці Світлана Драницька – про клуб за інтересами «Джерельце»,


бібліотекар с. Забороль Ганна Зіненко – про клуб для жінок «Берегиня» та дитячий клуб «Дитячі радощі». Залучення додаткових коштів для потреб книгозбірень району (бібліотечний фандрейзинг) поділилися досвідом завідувачі бібліотек сіл Г.Полонка і Маяки Галина Васечко та Ганна Рощук. Також обговорювалася краєзнавча робота, як напрям діяльності сільської бібліотеки.


Жваво та весело пройшла ділова гра по організації виставки-настрою, коли бібліотекарі  демонстрували свою ерудицію, професійні навички та знання сучасної художньої літератури.

Немає коментарів:

Дописати коментар