понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Інноваційний шлях публічної бібліотеки до надання електронно-бібліотечних послуг



Провідний бібліотекар центральної районної бібліотеки Віра Берегович взяла участь в обласному семінарі-тренінгу завідувачів відділів автоматизації та бібліотекарів з інформаційних технологій на тему: «Інноваційний шлях публічної бібліотеки до надання електронно-бібліотечних послуг», який відбувся 19-20 жовтня ц.р. на базі ДОУНБ ім.Олени Пчілки та Ковельської районної ЦБС.
Обговорювалися такі теми: «Бібліотечне відео: особливості знімання, монтування», «ІТ-персонал бібліотек: основні вимоги до виконання посадових обов’язків», «Google Docs: організація спільної роботи. Хмарні технології, їх використання в бібліотечній практиці», «Смарт-технології в роботі бібліотек», «Адміністрування linux-систем», «Облік роботи з використанням електронної системи ЕСМаР», «Адміністрування та супровід веб-проектів для юнацтва», «Популяризація літератури для користувачів-дітей засобами ІТ-технологій» та ін.
Учасники семінару ознайомились з роботою бібліотеки-філії с. Любитів та відвідали музей-садибу Лесі Українки у селі Колодяжне.

У Ковельській центральній районній бібліотеці відбувся круглий стіл «Представлення інноваційних бібліотечних послуг у публічних бібліотеках Волині». Віра Берегович розповіла про досвід  роботи  в  Луцькій районній бібліотеці на тему «Комп’ютерні технології в практичній діяльності керівника».


Немає коментарів:

Дописати коментар