середа, 21 грудня 2016 р.

Тренінги для бібліотекарів

Щорічно центральна районна бібліотека проводить ряд заходів з підвищення кваліфікації бібліотекарів ЦБС, які навчають їх сучасних форм і методів роботи з читачами, оновленню важливих напрямків бібліотечної діяльності.

Враховуючи те, що сьогодні кожен бібліотекар повинен володіти новітніми бібліотечно-інформаційними технологіями, методико-інформаційний відділ районної бібліотеки намагається надати кожному бібліотекарю відповідну підготовку. 

З цією метою на протязі року для бібліотечних працівників ЦБС було проведено ряд групових та індивідуальних тренінгів в рамках циклу заходів «Основи комп’ютерної грамотності» та «Інформаційний сервіс в бібліотеці». Вони дали можливість сформувати та розвинути уміння і навички працівників сільських бібліотек використовувати інформаційні технології в практичній діяльності. 


Так, бібліотекарі  створюють мультимедійні презентації та використовують їх під час проведення масових заходів, навчають користувачів працювати в програмі Microsoft  Power Point,  в графічному редакторі Paint, Publisher; 

користуватися Skype-зв’язком; організовують для користувачів заняття, де розповідають про правила  Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, та можливі наслідки при їх недотриманні.













А найкраще про роботу бібліотек-філій  ЦБС та бібліотечні послуги, які вони надають, можна дізнатися на веб-сторінках (блогах):  

Немає коментарів:

Дописати коментар