середа, 15 лютого 2017 р.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав


Указом Президента України щорічно 15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме в цей день святкують річницю, під час якої були виведені радянські війська з Афганістану у 1989 році.
Афганській війні оцінку виніс час. Воєнні події стали історією, а ті, хто там був – ветеранами, учасниками бойових дій. Трохи дивно було ставити іменник «ветеран» поряд із молодими людьми, у яких, на перший погляд, лише сиві пасма в волоссі видають пережите. Але, вдивляючись у глибокі очі вчорашніх солдатів, розумієш: їхні серця зранені, у снах вони й досі йдуть в атаку.


Незважаючи на все пережите, ці люди продовжують жити і працювати на рідній землі. Одним з ветеранів афганської війни є користувач нашої бібліотеки, житель села Чаруків Руслан Голубський. Молодим хлопцем під час призову на строкову службу був відправлений в зону активних бойових дій в Афганістані, у місто Кандагар, де протягом двох років був розвідником. Після повернення додому працював механізатором у місцевому колгоспі. В даний час займається власним господарством. Весь свій вільний час проводить за читанням книг. Перевагу віддає історичним романам, фантастиці, детективам. Відвідує бібліотеку вже більше 15-ти років і є одним з найактивніших наших користувачів.

Афганська кампанія залишила невиліковну рану у душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.
Та найбільше ніяк не сподівалися воїни-афганці, що поряд із собою через чверть століття побачать набагато молодших учасників бойових дій і самі знову відчують смертельний вишкіл війни уже на рідній українській землі…

Немає коментарів:

Дописати коментар