неділя, 4 лютого 2018 р.

Засідання літстудії



4 лютого в центральній районній бібліотеці відбулося чергове засідання літературно-мистецької студії Зорі над Стиром.
 На засіданні були присутні Микола Шостак, Лукія Василевська, Павло Покотило, Марія Пишук, Володимир Мартиненко, Володимир Ткачук, Любов Мілевич, Надія Шабала, Вадим Сіваченко, Наталія Некрахова, Галина Мельничук та ін.
Літстудійці активно ділилися новими напрацюваннями. Галина Мельничук виконала власну пісню та прочитала нові віршики для дітей. Гарна, лірична поезія прозвучала від Павла Паюка, Павла Покотила та Марії Пишук.

  Голова літстудії Микола Шостак представив гостю, яка прийшла на засідання вперше – це Лєна Шторм (Олена Букія).  Вона журналістка, поетеса, педагог, керівник медіаклубу «Молодіжне місто», авторка поетичних збірок «Авантюристка» (2013), «Ніжний шлейф загадкового літа» (2017). Гостя представила членам літстудії власну поезію, яка була схвально оцінена студійцями.

Цікавою новиною для студійців стало те, що їхня колега, літстудійка Галина Терлецька взяла участь у проекті телеканалу 1+1 «Громада на мільйон». Княгининівська громада вирішила втілити в життя мрію місцевої поетеси: видати збірку її творів. Учасники проекту з Княгининка вирішили поставити скриньки у магазинах на території громади. І таким чином за день зібрали 19 тисяч 42 гривні. Паралельно домовилися з Волинською обласною друкарнею, аби та дала сертифікат, який гарантував би підготовку і видання збірки.
На засіданні Галина Терлецька представила декілька поезій, які увійдуть до її нової збірки.

Немає коментарів:

Дописати коментар