четвер, 17 травня 2018 р.

Сільська бібліотека у форматі сучасності


      Насиченим  був  черговий районний семінар бібліотечних працівників  на базі  бібліотеки-філії  с.Гірка  Полонка. 

    Про стратегію співпраці  громади і сільської бібліотеки розповіла сільський голова Ніна Симонович, про основні завдання бібліотечних установ на виконання рекомендацій обласного семінару  директорів районних ЦБС «Участь  бібліотек у реалізації ініціатив у сфері культури » – директор ЦБС Валентина Ходаковська,  про нові форми роботи з юними користувачами по програмі літніх читань – заступник директора по роботі з дітьми Галина Солодуха
    Наталія Харчук – завідувач методико-інформаційного відділу ЦРБ ознайомила колег з методичними рекомендаціями по відзначенню Дня Європи в Україні та з проведенням огляду-конкурсу серед бібліотек-філій на кращу роботу з організації читання дітей та підлітків під час літніх канікул «Райдужне книжкове літо 2018», підготувала роздатковий матеріал. Обговорені були також інші  організаційні  питання.


     Тема  семінару «Сільська бібліотека у форматі сучасності» передбачала не тільки розкриття основних завдань книгозбірень в процесі децентралізації, а й калейдоскоп бібліотечних заходів, як-от презентацію сільської  бібліотеки –  бази семінару «Свята та будні моєї бібліотеки» та виставки вишивок бісером «Руками створена краса», які провела завідувач Васечко Г.М., флеш-моб  бібліотекарів району до Дня вишиванки «А я іду по світу в вишиванці! Я- українка! І пишаюсь цим!», відео-презентації конкурсних робіт сільських  бібліотекарів  «Багатолика Європа» та ін. 






    Конкурсу відео-презентацій країн Європи передував наказ сектору культури РДА, тому завідувач сектору Валентина Зінчук взяла участь в семінарі з метою вручити  нагороди найкращим їх виконавцям.
   За підсумками компетентного журі 1-е місце зайняла бібліотека-філія для дорослих смт Торчин, яка презентувала  Австрію, 2-е місцебібліотеки-філії сіл Промінь та Лище, 3-є книгозбірні сіл Піддубці та Усичі. Всім учасникам конкурсу були вручені Подяки сектору культури та  пам’ятні сувеніри.

   На завершення візиту бібліотекарі мали змогу отримати насолоду від невеличкого концерту, який запропонували аматори сцени місцевого будинку культури та  вихованці  місцевої  ДМШ.









Немає коментарів:

Дописати коментар