четвер, 16 травня 2019 р.

День вишиванки


Щороку у третій четвер травня Україна святкує День Вишиванки всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції. Вишиванка вважається оберегом, символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі, символізує родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї.
В рамках акції «Вишиванка єднає українців!» бібліотечні працівники  організували святкову форму одягу – вишиванку та книжково-ілюстративну виставку «Свято української душі. День вишиванки», де представлена  українська вишивка – те, без чого важко уявити українську культуру, побут і  історію.





   Життя у вишивці, а вишивка – життяна таку тему була представлена література  на виставці, яка  допоможе відвідувачам познайомитись з історією свята та з символами і традиціями української вишивки.
Василь Михайлович Струк – колишній заступник голови обласної ради  і активний читач бібліотеки  розповів про свою  вишиванку, подаровану йому колективом обласної ради з нагоди ювілею, юні  відвідувачі про традиції   вишивок  в  своїх  родинах.  Протягом   дня   всі бажаючі  знайомились  з  рукотворним дивом – вишивками   інших  відвідувачів  бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар