вівторок, 5 червня 2012 р.

500-річчя села Промінь


500-річчя першої писемної згадки про село Промінь відзначалося 3 червня у День Святої Трійці. Організатором та ініціатором свята став голова Луцької районної державної адміністрації Володимир Миколайович Демчук. Була проведена велика підготовча робота. Село  Промінь отримало свій прапор, герб, пісню (автори - заслужений працівник культури України Я. Найда та вчителька місцевої школи Т. Шевчук), за  ініціативи  В. Демчука  була видана книга про  історію  села „Земля моїх батьків”, випущено календарі, блокноти, ручки, брелки з символікою села.
 З вітальним  словом  виступив голова  райдержадміністрації  В. М. Демчук.
Під час проведення свята особливий інтерес привернули: виставки робіт декоративно-ужиткового мистецтва та весільних фотографій місцевих  жителів, яка налічувала понад 100 світлин різних  періодів.
 А для найменших учасників свята був організований конкурс малюнків на асфальті „Моє село”. Також було проведено багато конкурсів та вікторин.







   Книги   юним  жителям  села  - з  рук  голови   РДА  В.М.Демчука. 

   З нагоди ювілею села голова райдержадміністрації В. М. Демчук  також   вручив сільській бібліотеці бібліотечку книг від  фонду  Б. Клімчука  "Рідна Волинь" та Партії Регіонів.

   Бібліотекарі сіл Промінь та Коршовець Галина Патута і Лілія Кальчик взяли активну участь в підготовці та проведенні свята. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар