субота, 23 листопада 2013 р.

«Схилімо голови в скорботі»



22 листопада 2013  року в Рокинівський селищній бібліотеці відбувся вечір-реквієм «Схилімо голови в скорботі», щоби вшанувати пам'ять про всіх невинно убієнних голодом у 1932-1933 роках.

Ведучі заходу, учні 11 класу Рокинівського навчально-виховного комплексу Василь Орищук і Юлія Фадієвська, ознайомили учасників заходу з найжахливішою трагедією не тільки в історії України, а й світу. В театралізованій сцені зіграли: Дарина Прохорова, учениця 11 кл.  – в ролі України-матері, Лідія Марощук, завідувач клубом с. Брище – в ролі бабусі, Юлія Дудай і Олександра Клімук, учениці 6 кл. – в ролі внучок. Учениці 6 кл. Олена Гапонюк і Оля Петрина, та учень 7 кл. Михайло Касянчик  декламували вірші.

В заході взяли участь та виступили: начальник відділу культури райдержадміністрації Валентина Зінчук, директор музею сільського господарства Волині-скансен Олександр Середюк.

Завідувач бібліотеки Ніна Самець ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Гірка доля нації». Учасники заходу вшанували загиблих хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті за невинно убієнних.




Немає коментарів:

Дописати коментар