четвер, 12 жовтня 2017 р.

14 жовтня - Покрова Пресвятої Богородиці. День захисника України. День Українського козацтва. 75-та річниця утворення Української Повстанської Армії



14 жовтня ми відзначаємо чотири великих свята – День святої Покрови Пречистої Богородиці, 75-ту річницю створення Української Повстанської Армії (УПА), День Українського козацтва, День захисника України.
Це день, який увібрав в себе багаті і славні традиції  й уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії. Це свято мужності  та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг, патріотичного духу українського народу. Це також день пам’яті та пошани тих, хто впродовж століть боровся за свою землю і відстоював суверенітет України після здобуття нею незалежності.
З нагоди 75-річчя створення УПА в читальному залі центральної районної бібліотеки діє відкритий перегляд літератури «УПА: їх душі – горіння і криця». Бібліотекар читального залу Віра Берегович розповіла присутнім про історію створення армії, командирів визвольного руху та тяжкі військові протистояння, які випали на долю як простого народу так і членів армії.


Всіх бажаючих запрошуємо завітати до бібліотеки для ознайомлення з інформацією про діяльність УПА.

Немає коментарів:

Дописати коментар