середа, 18 жовтня 2017 р.

«Бібліотека – громада: відкритий простір, зручність та комфорт»

«Бібліотека – громада: відкритий простір, зручність та комфорт»  
таку назву мав  проект  Рокинівської селищної бібліотеки Княгининівської  ОТГ, поданий на конкурс проектів  «Ініціативні громади»  Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Бібліотека перемогла  у конкурсі завдяки тому, що ініціативним працівником є і завідувач бібліотеки Ніна Самець. Адже  сучасне життя в селищі неможливе без бібліотеки: сюди  приходять, щоб отримати необхідну  інформацію або організувати з користю своє дозвілля.

     Наш час   це час новітніх технологій: комп’ютери, телебачення, інші електронні носії надійно та надовго ввійшли в наш побут. Відповідати вимогам сьогодення має і бібліотека, бути  інформаційним  центром по  забезпеченню вільного й необмеженого  доступу  до інформації, як друкованої книги так і електронних носіїв. Через обмежене фінансування бібліотечної галузі району раніше неможливо  було цього зробити, тому  бібліотекар завжди організовувала різноманітні акції,  шукала благодійників, меценатів, тих, хто може  допомогти бібліотеці. Адже не особисто про себе дбала турбувалася про своїх читачів, імідж бібліотеки, її максимальну користь для членів громади.  Сьогодні вона щиро дякує  депутатам  та голові  Княгининівської об’єднаної громади Олені Твердохліб за нові  меблі,   старості селища  Лесі Яцушек – за підключення бібліотеки до мережі Інтернет, що було запорукою  участі  в конкурсі. Умовою конкурсу  була також обов’язкова участь громади, тому  щира подяка небайдужим жителям селища Вадиму Засєкіну,  Павлу Заяцю, Руслану  Самцю, Василю Мельнику, які у свої вихідні, вільні від основної роботи дні, зробили косметичний ремонт приміщення бібліотеки, вставляли двері, шпаклювали  та  фарбували стіни. 
Вдячна бібліотекар  керівнику  представництва Фонду «Тільки разом» в Луцькому районі Наталії  Рубльовій, завдяки активній підтримці бібліотека трасформується у заклад соціальної активності та адаптації людей  поважного віку до умов сучасного життя, організації бібліотечних послуг з використанням можливостей Інтернету – зв’язку з рідними за кордоном, отримання он-лайн консультацій, оплати комунальних  послуг. Веб-ресурси бібліотеки будуть використані для проведення змістовного дозвілля як дорослих так і дітей – на них чекають  віртуальні подорожі, зустрічі поколінь, створення мультимедійних презентацій, міні-мультфільмів, конкурси малюнка  в програмі  Paint   та ін.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар