неділя, 15 жовтня 2017 р.

Бібліотечний дизайн: пошук свого образу



В наш час дизайну бібліотек приділяється все більше значення. І хоча не завжди бібліотеки можуть дозволити собі великі матеріальні витрати, проте кожна з них намагається естетично оформити свій простір, створити свій неповторний стиль. 
Бібліотека-філія с.Буяни  намагається йти в ногу з часом, прагне підтримувати позитивний імідж своєї книгозбірні. Саме сюди, 13 жовтня завітали бібліотечні працівники району, для яких районна бібліотека організувала виїзний семінар на тему: «Сільська бібліотека: формування позитивного іміджу, як необхідна умова її розвитку».
Під час проведення семінару відбулося відкриття оновленої дитячої кімнати  творчим доробком місцевої художниці Ніни Фесенко   та її презентація. 

В бібліотеці здійснено косметичний ремонт. Особливу увагу при організації бібліотечного простору було звернуто на  кімнату з дитячим книжковим фондом, адже така кімната повинна бути барвистою та привертати увагу юних відвідувачів. Повз яскравий тематичний малюнок на стіні  байдуже пройти буде неможливо. Саме такий малюнок завдяки креативності бібліотекаря Наталії Мадей  нещодавно з’явився на стіні дитячої кімнати. А втілила його в життя художниця з далеко відомим в художніх колах ім’ям Ніна Фесенко. Це – герої казок. Адже саме через казку ми виховуємо у дітей добро, любов, ввічливість. Казки навчають сміливості, любові до прекрасного, вчать вірити в дива.
      Наталія Мадей запропонувала своїм колегам справжній майстер-клас по організації бібліотечного простору. «Сучасна сільська бібліотека повинна бути яскраво оформлена, щоб привертати увагу читачів, особливо дітей. Ми прагнули художньо оформити бібліотечний простір для дітей, створити затишні та привітні умови для своїх юних читачів» – наголосила Наталія Миколаївна та презентувала творчий доробок  Ніни Фесенко, яка є автором чудового малюнку на стіні. А ще Ніна Анатоліївна розповіла про свої творчі задуми та плани, ознайомила присутніх зі своїми картинами, які  представлені в бібліотеці на постійно діючій виставці її творчих робіт «Шепіт вітру, підслуханий пензлем».

Багато щирих і теплих слів на її адресу лунали від Олександра Мельника, директора Торчинського краєзнавчого музею ім. Григорія Гуртового, в якому Ніна Фесенко працює.






В ході проведення семінару бібліотекарів вітали аматори сцени Буянівського будинку культури та школярі. 










 








Не стояли осторонь в проведенні культурно-мистецьких заходів і бібліотечні працівники. Бібліотекарі сіл Буяни та Усичі Наталія Мадей та Марія Бойко  підготували для своїх колег гумористичну сценку, здивувавши їх своєю креативністю та акторською грою. 

















В проведенні семінару взяли участь сільський голова Галина Кучер та завідувач сектору культури РДА Валентина Зінчук.


    Завершився семінар бібліотекарів екскурсією в Торчинський краєзнавчий музей ім. Григорія Гуртового.




Немає коментарів:

Дописати коментар