четвер, 1 березня 2018 р.

Впровадження УДК



Відповідно до  Постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року №177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації», бібліотечні установи району вже в поточному році розпочали роботу по використання УДК для систематизації документів. З цією метою з 20 по 28 лютого для бібліотечних працівників бібліотек-філій ЦБС та сільських бібліотек ОТГ району було проведено ряд практикумів на тему: «Нове в роботі з бібліотечним фондом: впровадження Універсальної десяткової класифікації (УДК)».









З вступним словом до учасників занять звернулася директор РЦБС Валентина Ходаковська та наголосила на важливості перебудови діяльності бібліотек – перехід бібліотек на систематизацію документів за Універсальною десятковою класифікацією.















Консультації, методичні і практичні поради з різних детальних питань впровадження УДК надали завідувач відділу комплектування та опрацювання документів ЦРБ Людмила Богдан та завідувач методико-інформаційного відділу ЦРБ Наталія Харчук. 














Про особливості індексування документів з урахуванням вікових категорій користувачів-дітей розповіла провідний бібліотекар районної бібліотеки для дітей Лариса Панасюк.





























Завідувач відділу обслуговування ЦРБ Зоя Качан ознайомила присутніх з використання УДК в практичній діяльності  районної бібліотеки: розміщення бібліотечного фонду відповідно до Універсальної десяткової класифікації  в читальному залі та на абонементі. 










                                                                     
Також бібліотечним спеціалістам, що брали участь в заняттях, було надано методико-практичні матеріали (за допомогою флеш - копіювання) на допомогу практичному запровадженню УДК в бібліотеках.


Таким чином, впровадження Універсальної десяткової класифікації в бібліотеках району розпочалося. 

Немає коментарів:

Дописати коментар