пʼятниця, 16 березня 2018 р.

Індивідуальні навчання з комп’ютерної грамотності

Комп’ютерні технології проникли в усі професійні сфери і стали невід’ємною частиною життя кожної сучасної людини.
Початкова комп’ютерна грамота необхідна не тільки офісним працівникам, а й лікарям, продавцям-касирам і навіть домогосподаркам.
Отож серед нових, інноваційних послуг, які центральна районна бібліотека впроваджує останнім часом є індивідуальні безкоштовні заняття з основ користування персональним комп’ютером для людей різних вікових груп.
Користувачі звертаються до бібліотечних працівників з різноманітними інформаційними запитами.
Особливою популярністю користується навчання по скайп-спілкуванню, адже це — можливість використовувати сучасні блага цивілізації для підтримки зв'язку з родичами та друзями у всьому світі. Саме з таким запитом звернувся до бібліотекаря читального залу Віри Берегович Анатолій Недавній, адже його родичі проживають в Донецькій області, де нині тривають бойові дії. Мобільний зв'язок підтримувати з ріднею не вдалося, тому що пошкоджені всі станції стільникового зв’язку.
Ігор Джемесюк звернувся до бібліотеки за навиками створення електронної скриньки, відправлення  та отримання листів, роздрук  документів.

Мета навчання роботі на ПК людей старшого покоління це – не тільки конкретні завдання, що дозволяють літній людині правильно оцінити соціально-економічне становище суспільства, але й реалізувати свій внутрішній потенціал, знизити ризик соціальної  ізоляції та знайти своє місце в нових умовах життя.
Найстарший користувач нашої бібліотеки Мирон Матисюк в індивідуальних заняттях довідався з чого складається комп'ютер, як його включити/виключити правильно, як набрати текст, як скористатися пошуком інформації в мережі Інтернет.


Всіх бажаючих освоїти навики роботи на ПК запрошуємо до центральної районної бібліотеки – ми завжди раді Вам  допомогти!

Немає коментарів:

Дописати коментар