середа, 11 грудня 2013 р.

День правових знань



Щорічно 10 грудня в світі відзначається Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН у 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації прав людини. В Україні також відзначається це свято, проводиться ряд заходів протягом Всеукраїнського тижня права.
Бібліотека-філія с. Садів спільно з школою підготували і провели День правових знань «Подорож  країнами Закону, Права, Моралі», в якому взяли участь учні середніх та старших класів.
З вступним словом виступила вчитель історії ЗОШ с. Садів Лілія Кревська. Вона ознайомила присутніх з історією прийняття Міжнародних актів та з основними етапами розвитку української державності. Старшокласники розповіли про Основний закон нашої держави – Конституцію України, а також про права дітей та закони, якими регулюються їхні права.
На закріплення знань було проведено правову вікторину, де на прикладі героїв відомих казок розглянули статті Конвенції про права дитини. День правових знань завершив організатор позакласної роботи ЗОШ І-ІІІ ст. с. Садів Віктор Ящук.
Сільський бібліотекар Ніна Самчук презентувала літературу по темі заходу, яка була представлена в актовому залі школи та з якою можна буде ознайомитися протягом Тижня правових знань. 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар