вівторок, 1 березня 2016 р.

1 березня - Міжнародний день котів



 Люди, у яких є коти, живуть довше, і щасливіші за інших
      За ініціативою ООН 1 березня оголошено міжнародним днем котів, а отже у власників цих чудових істот з’явився ще один привід порадувати своїх улюбленців чимось смачненьким!

     У нашому календарі є ряд свят, які присвячені тим чи іншим представникам тваринного світу. У цьому ряду впевнено стоїть Всесвітній день кішок, який відзначається всіма любителями цієї прекрасної тварини в перший день весни - 1-го березня. Ця дата «законно належить» до свята кішок і котів по всьому світу, так як початок весни споконвіків змушує всіх нас, любителів і не любителів цього виду, звертати особливу увагу на численні «виступи, симпозіуми та конференції», які проводяться цими представниками тваринного світу в безпосередній близькості до тих, кому вони найбільше довірилися і з ким вони зволіли йти по всій землі. Власне, цей день можуть святкувати майже 400 мільйонів домашніх котів, саме стільки (за підрахунками вчених) одомашнених муркотливих улюбленців. Не дивно, що кіт є найпоширенішою хатньою твариною у світі. 
    Найбільше котячих «шанувальників» в Австралії, там на 10 жителів доводиться 9 котів. В той же час, є країни, наприклад Перу, де домашній кіт майже не зустрічається.  У цей День ми вітаємо всіх любителів кішок! Бажаємо їм, щоб їхні вихованці завжди були здорові і щасливі, ситі й доглянуті!
 Зі святом Вас! 

Немає коментарів:

Дописати коментар