пʼятниця, 18 березня 2016 р.

«Хай в серці кожної дитини живе любов до України»



 Щорічно в Україні, у березневі дні весняних канікул,  проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Славні традиції його проведення сягають ще далеко 1944 року. Метою цього заходу є популяризація і підтримка дитячого читання, залучення до бібліотеки нових юних читачів. У перенасичений інформацією час свято набуває особливого значення: допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві.
  Цьогоріч відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання відбулося на базі нашого району. Урочисте дійство відбулося в будинку культури селі Гірка Полонка, яке спільними зусиллями організували працівники районної дитячої бібліотеки, будинку культури Гіркої Полонки, місцевої музичної школи та інші. Учасниками заходу стали бібліотечні працівники району, а також педагогічний колектив та учні  Гіркополонківської загальноосвітньої школи. З вітальним словом до присутніх звернулися  начальник управління культури  ОДА Валерій Дмитрук, директор обласної бібліотеки для дітей Наталія Гранич. 
Перед присутніми також виступили члени Національної Спілки письменників України, заслужений журналіст України Надія  Гуменюк та Іван Чернецький. 
Ведучі свята  бібліотекарі Віра Сукач та Мирослава Крищук розповіли про історичний  шлях виникнення і становлення книги. Їхня розповідь супроводжувалася слайд-презентаціями. Далі юні учасники  Гіркополонківського дошкільного закладу «Калинонька», святково одягнувшись у вишиванки, як справжні українці, красиво й  артистично декламували вірші. 

  У залі панувала атмосфера уваги та доброзичливості.  На святі були присутні переможці конкурсу дитячого читання  «Найкращий читач року»  - учениця  8  класу ЗОШ с. Радомишль Маргарита Борейко, учениця 7 класу Торчинської ЗОШ Соломія Дерибон, учень 8 класу Промінської ЗОШ Максим Патута. Завідувач сектору культури райдержадміністрації Валентини Зінчук вручила їм подарунки.
 До найкоштовніших надбань кожного народу належить її мова та книга. Відчути і зрозуміти цю істину допомогли учні Гіркополонківської школи Вікторія Васечко, Оксана Ольшевська, які майстерно декламували вірші. Бурхливими оплесками глядачі зустріли виступи ансамблю гітаристів, духового оркестру.


 Подарували присутнім запальні танці зразковий ансамбль народного танцю «Вертуни». 

Під час свята було проведено дитячий конкурс, переможці якого отримали призи. Справжнє захоплення у глядачів викликала лауреат всеукраїнських конкурсів і фестивалів Іванна Бідзюра, яка виконала пісню  «Україна – це ти».
  Під час проведення заходу в будинку культури оформлено виставку, де представлені найкращі роботи дитячих малюнків. А на завершення свята виступила завідувач сектору культури райдержадміністрації Валентина Зінчук, яка подякувала усім учасникам дійства за активну участь у святі. Вона побажала їм творчого натхнення, нових здобутків, успіхів, великих перемог та цікаво організувала флеш-моб «Марш книголюбів».

Немає коментарів:

Дописати коментар