пʼятниця, 15 квітня 2016 р.

Тренінг для бібліотекарів

 Бібліотекарі району докладають значних зусиль, щоб інформувати користувачів про ресурси, програми і послуги своєї бібліотеки. Але для того, щоб розповісти про свою книгозбірню, вже не достатньо написати статтю в газету. Новими можливостями для бібліотечних фахівців стали блоги, які в українському інформаційному просторі набули великої популярності. 

14 квітня на базі районної бібліотеки проведено тренінг на тему: «Блоги та супутні сервіси: методика створення та використання в професійній діяльності», в якому взяли участь працівники бібліотек-філій ЦБС. Учасники тренінгу здійснили інтернет-подорож «Публічні бібліотеки України у віртуальному просторі», розглянули загальні вимоги до ведення блогів,  культуру спілкування в бібліотечних блогах, обговорили питання: як стати хорошим блогером, що потрібно зробити, щоб блог бібліотеки став популярним і т. д. Також було розглянуто найбільш простий, корисний і доступний сервіс – електронна пошта та її використання в професійній діяльності.

Не менш цікавим стало обговорення теми: «Бібліотеки в соціальних мережах: за і проти», коли кожен учасник тренінгу висловив свою думку щодо реєстрації в соціальних мережах. Від теорії бібліотекарі перейшли до практичних занять, ознайомилися з новоствореним блогом бібліотеки-філії с. Городище-2 та поділилися практичними порадами.


Тренінг дав змогу його учасникам не лише отримати нову інформацію, але й відпрацювати нові навички, використавши їх на практиці.


Немає коментарів:

Дописати коментар