понеділок, 25 квітня 2016 р.

Це гірке слово - Чорнобиль



  
  Минає 30-та річниця після аварії на ЧАЕС…Але біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із  цією скорботною датою - 26 квітня 1986 року. Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті - ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони....
 25 квітня в будинку культури села Підгайці відбувся районний тематичний вечір на тему:  «Дзвони Чорнобиля – душу тривожать», приурочений до трагічної дати в історії  українства і світу -30-річчю Чорнобильської трагедії. На захід були запрошені почесні гості – ліквідатори на Чорнобильській АЕС на чолі з головою районної організації «Спілки Чорнобиль» Федором Рузаком, а також представники громадськості та учні Підгайцівського НВК. 
  На початку хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять, чиї життя забрав Чорнобиль.
  Щирі слова подяки за відвагу і мужність ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС висловили начальник відділу компенсацій, оздоровлення, переселення та забезпечення житлом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Нікітюк, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Боярчук та керуючий справами, начальник загального відділу районної ради Наталія Муравйова.
На знак поваги і вдячності вдовам та ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС були вручені Подяки голів районної ради та райдержадміністрації. З нагоди тематичного заходу працівники районної бібліотеки організували відкритий перегляд літератури на тему: "Під тінню Чорнобильського крила". Присутні мали можливість ознайомитися із документальною та художньою літературою про трагічну сторінку в історії України.

Немає коментарів:

Дописати коментар