середа, 20 квітня 2016 р.

Обласний семінар для бібліотечних працівників





   На базі обласної бібліотеки для юнацтва відбувся обласний семінар працівників, відповідальних за роботу з юнацтвом, районних, міських централізованих бібліотечних систем на тему: «Бібліотека – платформа для національно-патріотичного виховання підлітків та молоді». З вступним словом перед присутніми виступила директор обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова. Вона повідомила, що патріотичне виховання підлітків та молоді є одним із пріоритетних завдань бібліотек. Тому для формування патріотичної свідомості юнацтва бібліотечні працівники мають об’єднувати свої зусилля з усіма, кому небайдужа доля Батьківщини.
   Про діяльність бібліотек в умовах децентралізації влади та об’єднання громад розповіла начальник відділу культури і мистецтв управління культури облдержадміністрації Марія Назаревич.          
     В ході проведення семінару було розглянуто ряд актуальних питань, що стосуються національно-патріотичного виховання молоді. Учасники круглого столу мали змогу послухати цікаві та змістовні виступи кандидата історичних наук, доцента Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Марії Миць, головного бібліотекаря відділу культури та мистецтв обласної бібліотеки для юнацтва Любов Фрадинську, заступника директора обласної бібліотеки для юнацтва Катерина Прийму та інших. Завідувач відділу читальних залів обласної бібліотеки для юнацтва Тетяна Швай ознайомила присутніх з новою формою роботи – вернісаж поглядів «Книги про події, які сколихнули Україну і весь світ». В засіданні креатив-лабораторії «Бібліотека і книга в процесі національно-патріотичного виховання: ділимось досвідом» взяли участь завідувачі відділів книгозбірні

Насамкінець учасники семінару поділилися досвідом роботи щодо національно-патріотичного виховання молоді у районних бібліотеках області, зокрема і завідувач відділу обслуговування Луцької ЦРБ Зоя Качан. Робота нашої бібліотеки з патріотичного виховання значно активізувалася та наповнилась новим змістом.

Немає коментарів:

Дописати коментар